Mest klimatsmarta länderna

  • Filip 

För att ta reda på hur vi kan bli mer klimatsmarta och göra bättre ifrån oss är det en bra idé att kolla på dom som gör det bäst. Därför tänkte vi i detta inlägg gå igenom dom mest klimatsmarta länderna för att ta reda på vad dom gör som vi kan ta efter!

Finland 

Finland är det mest miljövänliga landet i världen just nu. Men för att vara ärlig tar alla Norden de fyra bästa platserna för de mest miljövänliga. Detta inkluderar Island, Sverige och Danmark. De tar uppenbarligen tips från sina grannar och har liknande prioriteringar när det gäller energibesparing och skogsbevaring. 35% av Finlands makt kommer från förnybara källor, och det finns stränga skyddslagar för hotade arter som Saimaa-sälen (världens sällsynta säl). Som ett av de rikaste industriländerna strävar de alltid efter att bli bättre och hoppas till och med att vara 50% MER miljövänliga år 2030.

Slovenien

För ett land som är mindre än storleken på New Jersey täcks Slovenien fortfarande i fyra stora naturliga regioner: Alperna, Dinarides, Pannonian Plain och Medelhavet. Det har fått 96 av 100 hållbarhetsfaktorer och är 60% täckt av skog, så bevarande är högt prioriterat. Om du vill utforska 40+ parker och reservationer på semester i framtiden, ska du göra det i Slovenien.

Spanien

Under de senaste åren har Spaniens miljövänliga initiativ förändrats drastiskt och till det bättre. Mellan det superströmlinjiga kollektivtrafiksystemet och olika ”måste se” -attraktioner omgiven av gång- och cykelleder har ekoturism starkt etablerats och främjats. Det finns en solid 40 miles av stigar som förbinder Jaen och Alcaudete för dig att festa dina ögon på; böljande kullar och toppar i flera dagar. Ekolantbruk verkar vara en stor sak nu också, platser där du kan lära dig i en murtolsk jurt och rita ditt eget källvatten, med extraken att vakna upp till hisnande landskap och fräschare än frisk luft eftersom de bryr sig om sina gröna regioner . Åh, och jag antar att ökningen av patent med 361% på uppfinningar relaterade till förnybar energi mellan 2004 och 2015 kan ha något att göra med det.

Portugal

Portugal är normalt sett inte markerat som ett miljövänligt land, men du tror bättre att portugiserna verkligen har riktat mycket energi på att minska sitt koldioxidavtryck. De har uppnått en betydande minskning av växthusutsläppen, där en av deras mest berömda regioner (Azorerna) utnämndes till den mest hållbara destinationen i Europa 2014. Det har också varit ett stort tillströmning i landsbygdsintressen och har gjort ansträngningen att ge en unik upplevelse som serverar både gästerna och moderns natur.