Små ändringar för att göra ditt hem mer miljövänligt

  • Filip 

I det förra inlägget gick vi igenom vad man kan göra för att bygga ett miljövänligt hus. Det är dock inte möjligt för dem flesta att bygga ett nytt hus så i detta inlägg kommer vi att gå igenom små ändringar som alla kan göra för att göra ditt hem mer miljövänligt!

Tvätta dina kläder i kallt vatten

Upp till 90% av energin som används av en tvättmaskin går till uppvärmning av vatten, enligt Energy Star. Så hoppa över uppvärmningen och bara använda din tvättmaskin i kallt vatten inställningen. På detta sätt minskar du koldioxidutsläpp men du håller även dina kläder i toppskick längre, eftersom varmt vatten kan försämra tyget och göra dina färgglada kläder mindre levande.

Såvida du inte har att göra med envisa fläckar som oljefläckar, finns det verkligen ingen mening att köra din tvättmaskin på varmvatten. Om du känner att inställningen för kallt vatten inte gör något ordentligt jobb kan du prova den varma inställningen. Energimässigt är det fortfarande bättre än att använda det varma vattnet, men också effektivare för rengöring än inställningen för kallt vatten.

Hoppa över torktumlaren när det är möjligt

Under soliga och varma månader är det nästan synd att inte torka dina kläder utanför. Det är något speciellt med linktorkning i den friska luften. För att inte tala, dina kläder och sängkläder kommer att hålla längre om du hänger dem utanför på ett torkställ i stället för att torka dem i torken. Om du inte har en trädgård eller en trädgård där du kan torka dina kläder kan du installera ett torkställ på din balkong och hålla fönstren öppna så att solen kan torka dina kläder snabbare.

Var smartare i köket

Många använder ugnen för att göra rostat bröd eftersom de tycker att det inte är effektivt att köpa en brödrost. Men ugnen använder en betydande mängd energi för att värmas ordentligt, och om du bara planerar att laga två skivor bröd är det inte alls effektivt att använda ugnen. Brödrosten använder mindre energi och får jobbet snabbare. På tal om ugnen, kontrollera ugnsluckan varje gång du bakar eller kokar något för att vara säker på att ugnsluckan är ordentligt stängd. Att hålla ugnsdörren öppen leder till en enorm mängd värmeförlust.

Om du är en älskare av kaffet, byt ut kaffebryggaren för en dropp kaffebryggare. Trädkaffe-tillverkare är inte alls miljövänliga eftersom du måste använda skidor. Plastkapslarna hamnar i deponier varje år. Med droppkaffe tillverkare behöver du bara malt kaffe.

Slutligen, se till att du minimerar matavfall genom att lära dig hur du planerar måltider, förbereder måltider och lagrar mat korrekt.

Byt vanliga glödlampor för LED-lampor

Att investera i rätt energieffektiva glödlampor gör en stor skillnad. Du kommer inte bara att använda mindre el utan också göra ditt hem mer miljövänligt. Oavsett hur frestande glödlampor är, LED-glödlampor är det bättre alternativet. De håller längre, är miljövänliga och de hjälper dig att spara pengar på lång sikt.